Obchodní podmínky


Obchodní podmínky společnosti REM-Technik s.r.o. pro internetový obchod


1.  Závaznost obchodních podmínek
2.  Nabídka, cena a uzavření obchodu
3.  Dodací podmínky
4.  Odstoupení od smlouvy
5.  Platba
6.  Záruka a reklamace
7.  Ostatní ujednání
8.  Ochrana osobních údajů
 

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.rem-shop.cz, který provozuje společnost REM-Technik s.r.o., se sídlem Brno, Klíny 35, PSČ 615 00, identifikační číslo 262 90 464, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně pod sp. zn. C 42165 (dále i jen „společnost REM-Technik“). Tyto obchodní podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího, kterým je společnost REM-Technik (dále i jen „prodávající“), která při uzavírání a plnění smlouvy uzavírané prostřednictvím internetu jedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti a práva a povinnosti kupujícího (dále i jen „kupující“ nebo „zákazník“), kterým je fyzická či právnická osoba, která při uzavírání a plnění smlouvy uzavírané prostřednictvím internetu rovněž jedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti. Prodávající v rámci níže uvedených podmínek přímo nebo prostřednictvím jiných podnikatelů dodává kupujícímu výrobky nebo poskytuje služby, které jsou v nabídce internetového obchodu prodávajícího.


 

1.          Závaznost obchodních podmínek

1.1. Předmětem těchto obchodních podmínek společnosti REM-Technik s.r.o., se sídlem Brno 615 00, Klíny 35, IČO 262 90 464, zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Brně v odd. C,vložka 42165, vydaných v souladu s ustanovením § 1751 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále jen „podmínky“ nebo „OP“), je úprava základních podmínek kupních smluv uzavřených prostřednictvím internetového obchodu na dodávku zboží mezi podnikateli.

1.2. Každá kupní smlouva (dále jen „smlouva“ nebo „objednávka“), která bude uzavřena s libovolným obchodním partnerem, který je podnikatelem, jako kupujícím (dále jen „kupující“), se bude řídit těmito OP, pokud nebude výslovně písemně ujednáno jinak. Kupující bere na vědomí, že internetový obchod prodávajícího je určen pouze podnikatelům, a že tyto všeobecné smluvní podmínky, jakož i koupě zboží v internetovém obchodě prodávajícího není určena pro spotřebitele. Podmínkou uzavření kupní smlouvy na dodání zboží prostřednictvím internetového obchodu prodávajícího je přesné vyplnění údajů o kupujícím coby podnikateli, prohlášení kupujícího, že zboží kupuje v rámci své podnikatelské nebo jiné obchodní činnosti, jakož i akceptace těchto OP. Ustanovení, která jsou odchylná od těchto Všeobecných obchodních podmínek, jsou platná pouze na základě výslovného písemného souhlasu prodávajícího; ustanovení § 1740 odst. 3 a 1751 odst. 2 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále i jen občanský zákoník), se vylučuje.

 

2.           Nabídka, cena a uzavření obchodu

2.1. Ceny uvedené na internetových stránkách internetového obchodu, v katalozích vydávaných prodávajícím, jakož i informace ústní, telefonické či informace získané prostřednictvím reklamních letáků, tisku, elektronické pošty, internetu, vztahující se k cenám zboží, jsou ceny nezávazné mající pouze indikativní charakter a tyto informace nejsou považovány za návrh na uzavření smlouvy.

2.2. Prodávající je oprávněn bez písemného oznámení měnit produkty i ceny.

2.3. Prodávající neodpovídá za případné chybné údaje uvedené v katalogu, na internetu, časopise nebo propagačním materiálu.

2.4. Ceny uvedené v nabídkách jsou smluvní a jejich platnost je 30 dní od data vystavení, pokud není určeno jinak.

2.5. Uvedené ceny jsou bez DPH. Náklady na přepravu zboží od prodávajícího, balení a pojištění zboží během přepravy nejsou zahrnuty v ceně zboží a budou kupujícímu účtovány samostatně dle tarifu poštovních či dopravních služeb. Obaly jsou nevratné. Prodávající je registrován u firmy EKO-KOM a.s. pod číslem EK-F00026928.

2.6. Smlouva vznikne teprve tehdy, když prodávající po obdržení písemné objednávky od kupujícího tuto objednávku kupujícímu písemně potvrdí. Samotná nečinnost prodávajícího neznamená akceptaci objednávky. Kupní smlouva je uzavřena závazným potvrzením objednávky ze strany prodávajícího. Prodávající je oprávněn potvrdit objednávku také emailem nebo faxem.

2.7. Dodatečné změny v objednávce jsou možné jen po jejich písemném potvrzení prodávajícím a v případě jejich akceptace přiměřeně prodlužují dodací lhůtu. Pro vyúčtování jsou rozhodná množství, rozměry nebo váhy, které zjistí a zkontroluje prodávající.

2.8. Chybně objednané zboží je nevratné.

2.9. Veškeré nabídky, plány, popisy, návody a projektové doklady se bez souhlasu prodávajícího nesmí kopírovat či jinou formou zpřístupnit třetím osobám.

2.10. Zboží vyrobené na zakázku je nevratné.

2.11. Zboží zůstává majetkem společnosti REM-Technik s.r.o. až do úplného zaplacení kupní ceny. Kupující výslovně souhlasí s tím, že pokud neuhradí kupní cenu řádně a včas, je prodávající oprávněn požadovat, aby mu bylo zboží kupujícím vráceno a zavazuje se jej prodávajícímu na jeho výzvu neprodleně, nejpozději však do 5 kalendářních dnů od dne obdržení výzvy vrátit, a to na své nebezpečí a náklady. Kupující se zavazuje se zbožím, které nebylo dosud zaplaceno nedisponovat a na požádání prodávajícího mu jej okamžitě vydat a umožnit převzetí ze svých prostor.

2.12. Prodávající se prodejem zboží prostřednictvím internetového obchodu nezavazuje k jeho instalaci, montáži, zabudování či poskytnutí jiných obdobných služeb, pokud není v písemném potvrzení objednávky uvedeno jinak.

 

3.          Dodací podmínky

3.1. Termín dodání zboží je uveden v písemném potvrzení objednávky prodávajícím. Prodávající může ve výjimečných případech, kdy bude termín dodání pro nepředvídatelné překážky mimo možnost ovlivnění ze strany prodávajícího ohrožen, termín dodání přiměřeně prodloužit, musí však tuto změnu neprodleně ohlásit kupujícímu.

3.2. Dodání zboží se uskutečňuje vydáním zboží kupujícímu ve výdejním místě prodávajícího, předáním zboží pracovníkem prodávajícího kupujícímu, nebo předáním prvnímu dopravci k přepravě pro kupujícího a to na náklady a nebezpečí kupujícího. Kupující je povinen převzetí zboží potvrdit podpisem na dodacím listě. Nebezpečí škody přechází na kupujícího v okamžiku, kdy zboží opustí závod nebo sklad prodávajícího (EX WORK).

3.3. Po dohodě s kupujícím může prodávající dodat a fakturovat i dílčí dodávky.

3.4. V případě, že kupující včas neuhradí splatnou kupní cenu, popř. splatnou zálohu na kupní cenu, není prodávající povinen dle sjednané kupní smlouvy plnit a v tomto případě není dána odpovědnost prodávajícího za případnou újmu kupujícího ani povinnost hradit jakékoliv sankce. Termín plnění může být bez jakýchkoliv nároků kupujícího prodávajícím přiměřeně prodloužen, pokud zálohové nebo neuhrazené faktury vyplývající z dané kupní smlouvy nebo jiných smluv nebyly uhrazeny včas a/nebo nebyly zaplaceny v plné výši a/nebo vůbec.

3.5. Za prodlení dodávky v důsledku živelných pohrom, v důsledku neočekávaných zdržení při celním řízení, výpadku výroby, transportních škod, stávek, přerušení provozu, prodlení při dodávce surovin a materiálu, či vyšší moci nenese prodávající zodpovědnost. Za vyšší moc se považuje zejména válka, požár, povodeň, závažné přírodní anomálie, přerušení dopravy, embargo, vládní opatření, úpravy či omezení, zákazu dovozu nebo vývozu zboží a nemožnosti obstarat dodávky materiálu, zařízení nebo výrobních prostředků, neštěstí, výbuch, jakož i důsledek jakýchkoli jiných příčin, na které nemá prodávající vliv. Takové okolnosti nebudou připsány k tíži prodávajícího ani tehdy, kdy už se v prodlení nachází. Tyto okolnosti jsou důvodem k odkladu plnění smluvních povinností na straně prodávajícího po dobu a v rozsahu účinnosti těchto okolností. Totéž platí, i když uvedené okolnosti nastaly u dodavatelů prodávajícího nebo jejich subdodavatelů.


4.         
Odstoupení od smlouvy:

4.1. Prodávající má právo odstoupit od objednávky:
a) pokud má pochybnosti o platebních schopnostech kupujícího.
b) pokud je dodavatel prodávajícího nebo jeho subdodavatel v prodlení s dodávkou zboží déle než 6 měsíců

4.2. Prodávající má dále právo odstoupit od smlouvy v případě prodlení kupujícího s jakoukoliv platbou, ke které je povinen dle právních předpisů či smlouvy. Právo odstoupit od smlouvy má prodávající také tehdy, pokud kupující vstoupí do likvidace, ocitne se v úpadku nebo bude insolvenční návrh zamítnut pro nedostatek majetku. Tímto zůstává právo prodávajícího na náhradu újmy nedotčeno.

4.3. Kupující může odstoupit od objednávky, pokud nejsou dodrženy dodací podmínky viz.bod 4.1.b). Odstoupení od objednávky je nutno adresovat druhé straně doporučeným dopisem s dodejkou.

4.4. Ve smyslu § 1765 odst. 2 občanského zákoníku na sebe prodávající a kupující berou nebezpečí změny okolností.


5.         
Platba

5.1. Kupní cena je splatná ve lhůtě a měně uvedené na faktuře.

5.2. Prodávající si vyhrazuje právo požadovat od kupujícího zálohu na kupní cenu, a to až do výše 100 % sjednané ceny. V případě, že bude sjednáno částečné zaplacení předem, bude vystavena zálohová faktura, splatná do 5 dnů od data vystavení. Takováto zálohová platba předem není považována za závdavek.

5.3. Kupní cena se považuje za zaplacenou okamžikem připsání peněžních prostředků na účet prodávajícího vedený u peněžního ústavu, zaplacením prodávajícímu v hotovosti, nebo zaplacením zboží na dobírku.

5.4. Pokud je kupující v prodlení se zaplacením kupní ceny delším než 21 dnů, může prodávající:
a) ostatní dodávky pozastavit.
b) požadovat po kupujícím úrok z prodlení dle sazby ČNB a smluvní pokutu ve výši 0,1 % z dlužné částky za každý den prodlení až do zaplacení a dále má nárok na úhradu nákladů spojených s vymáháním dluhu. Náklady na upomínky a právní porady související s tímto obchodním případem budou vyfakturovány samostatně.
c) uplatněním smluvní pokuty a dalších shora uvedených nároků není dotčen nárok prodávajícího na náhradu škody.
 
5.5. Kupující nabývá vlastnického práva k dodanému zboží teprve úplným zaplacením kupní ceny.

5.6. Jakákoliv platba kupujícího může být i bez jeho souhlasu, a přestože byla určena na úhradu závazku, který kupující hodlal plnit, dle uvážení prodávajícího přednostně použita na úhradu nezaplacených pohledávek prodávajícího vyplývajících z dané kupní smlouvy nebo z jiných smluv, přičemž platby budou nejdříve započítány na vzniklé náklady a příslušenství a poté na jistinu pohledávky. Kupující není oprávněn provádět zápočty bez písemného souhlasu prodávajícího.


6.          
Záruka, reklamace

6.1. Záruka se nevztahuje na vady vzniklé špatnou obsluhou, neodborným nebo nepřiměřeným zacházením, poškozením elektrostatickým nábojem a použitím nebo instalací v rozporu s uživatelskou dokumentací či nedodržením udaných síťových podmínek, stejně jako poškození způsobená vnějšími událostmi a chybnou manipulací.

6.2. Záruka zaniká okamžitě, pokud kupující sám či třetí osoba mění či jinak zasahuje do předmětu plnění bez předchozího písemného souhlasu prodávajícího.

6.3. Prodávající poskytuje záruku na zboží po dobu 12 měsíců. Počátkem záruční doby se rozumí okamžik, kdy je zboží odevzdáno kupujícímu; bylo-li zboží podle smlouvy odesláno, okamžik, kdy zboží dojde do místa určení. Kupující musí při reklamaci předložit fakturu a dodací list. Oznámení o zjištěných vadách musí kupující učinit písemně, poštou, faxem či e-mailem. V písemném vyjádření musí kupující uvést zjištěné vady, tj. musí uvést, o jaké vady se jedná a jak se projevují.

6.4. Zjistí-li kupující rozpor mezi údaji uvedenými v dodacím listě, faktuře nebo zjistí-li poškození zboží vlivem přepravy či jeho zjevné poškození, je povinen tuto skutečnost neprodleně hlásit prodávajícímu a písemně (poštou, faxem, e-mailem) reklamovat nejpozději do 5 pracovních dnů ode dne převzetí zboží. Pozdější reklamace tohoto druhu nebudou prodávajícím uznány.

6.5. V případě oprávněné reklamace v záruční době bude zboží prodávajícím dle jeho volby opraveno nebo vyměněno za nové.

6.6. Záruka obsahuje opravu vadného dílu nebo výměnu za nový. Neobsahuje instalační náklady, servis a nepřebírá odpovědnost nebo ručení za nepřímé, zvláštní, nahodilé či následné škody jakéhokoliv druhu na defektním výrobním zařízení či provozu, včetně ušlého zisku či ztráty obchodní příležitosti.

6.7. Zadržování úhrad nebo snižování kupní ceny kupujícím v případě reklamací není povoleno.

6.8. Zboží je určeno pouze pro komerční použití.

6.9. Celková odpovědnost prodávajícího za újmu způsobenou nesplněním či porušením jeho povinností stanovených v OP a ve smlouvě je omezena částkou rovnající se 40 % z ceny dodávky zboží.


7.         
Ostatní ujednání

7.1. Práva a povinnosti, jež neupravují tyto všeobecné obchodní podmínky se řídí právním řádem České republiky, zejména zák. č. 89/2012 Sb., s vyloučením kolizních norem, jakož i s výslovným vyloučením Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží.

7.2. Všechny spory vyplývající z právních sporů z uzavřené smlouvy budou strany řešit vzájemnou dohodou. Jestliže nedojde k dohodě, bude přistoupeno k soudnímu řízení. Místem sudiště je Brno.

7.3. Uzavřením objednávky kupující souhlasí s tím, že tyto podmínky jsou nedílnou součástí uzavřené smlouvy. Veškeré dodávky zboží se provádějí na základě těchto obchodních podmínek.

7.4. Tyto obchodní podmínky jsou k dispozici na internetové adrese: www.rem-shop.cz.

7.5. Tyto obchodní podmínky jsou účinné od 1. 11. 2017.


8.         
Ochrana osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů
Prodávající zpracovává osobní údaje v souladu se zákonem číslo 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších změn (dále i jen „ZOOÚ“). Prodávající je registrován na Úřadu pro ochranu osobních údajů pod registračním číslem 00042757.

Odesláním objednávky kupující prohlašuje, že byl podle § 11 ZOOÚ v platném znění informován o těchto
skutečnostech:
a) Prodávající bude zpracovávat osobní údaje kupujícího uvedené v objednávce, tj. jméno, příjmení a adresu kupujícího, název firmy, e-mailovou adresu, telefon, IČ a DIČ (dále i jen „osobní údaje kupujícího“) v elektronické podobě.
b) Pověření zaměstnanci prodávajícího budou zpracovávat osobní údaje kupujícího.
c) Osobní údaje kupujícího budou zpracovávány pro marketingové účely prodávajícího.
d Osobní údaje kupujícího nebudou poskytovány třetím osobám s výjimkou dopravce, který bude provádět dopravu zásilky kupujícímu.
e) Kupující jako subjekt údajů má právo přístupu k vlastním osobním údajům zpracovávaným prodávajícím a právo na jejich opravu.
Odesláním objednávky kupující svým podpisem stvrzuje, že souhlasí podle § 5 ZOOÚ s těmito skutečnostmi:
f) Prodávající bude zpracovávat telefonní číslo a e-mail kupujícího v elektronické podobě.
g) Pověření zaměstnanci prodávajícího budou zpracovávat telefonní číslo a e-mail kupujícího.
h) Telefonní číslo a e-mail kupujícího budou zpracovávány pro marketingové účely prodávajícího.
i) Telefonní číslo a e-mail kupujícího nebudou poskytovány třetím osobám s výjimkou dopravce, který bude provádět dopravu zásilky kupujícímu.
j) Kupující jako subjekt údajů má právo přístupu k vlastním údajům zpracovávaným prodávajícím a právo na jejich opravu.
k) Telefonní číslo a e-mail kupujícího budou uchovávány po dobu souhlasu kupujícího se zpracováváním těchto údajů.

Kupující jako subjekt údajů může prodávajícího požádat o vysvětlení ke zpracování osobních údajů a jejich změn ve smyslu § 21 ZOOÚ, a to pokud zjistí nebo se domnívá, že jeho údaje jsou zpracovávány v rozporu s ochranou jeho soukromého a osobního života nebo v rozporu se zákonem, zejména jsou-li osobní údaje nepřesné s ohledem na účel jejich zpracování.  Kupující může v této souvislosti požadovat, aby prodávající takto vzniklý stav odstranil. Nevyhoví-li prodávající takovému požadavku, má kupující právo obrátit se přímo na Úřad pro ochranu osobních údajů se sídlem v Praze. Kupující poskytuje své údaje dobrovolně v souvislosti s uzavřením kupní smlouvy a plněním plynoucím z této kupní smlouvy.

  
Obchodní podmínky ke stažení v pdf

 

Zboží bylo vloženo do košíku

Pokračovat v nákupu Do košíku